Kalla Kálmán receptje
2020. július 29.- 2 db nyúlgerinc
- 5 cl olaj
- 15 szem borókabogyó
- mustár
- 3 cl gin
- 1 csésze nyúlcsontkivonat
- 1 dl száraz vörösbor
- keményítő
- só, bors
- 20 szem sült, tisztított gesztenye
- 10 g kristálycukor
- 40 g vaj
- 20 szem főtt kelbimbó
A gerinchúst serpenyőben, olajon hirtelen megpirítjuk, leöntjük ginnel, meggyújtjuk, majd egy tálba tesszük, és
Megfényezzük a gesztenyét. A cukrot barnára pirítjuk, 2-3 evőkanál vízzel csak addig forraljuk, amíg a cukor felolvad. A tűzről lehúzva hozzáadjuk a vajat és beleforgatjuk a gesztenyéket.
TÁLALÁS:
Előmelegített tányér közepére kevés mártást öntünk, ebbe helyezzük a felszeletelt húst. Forró gesztenyével és kelbimbóval körítve kínáljuk.
nyúlgerinc , olaj , borókabogyó , mustár , gin , nyúlcsontkivonat , vörösbor , keményítő , gesztenye , vaj , kelbimbó