A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Kecskeméti barackpuding "újragondolva"

Bergmann Ernő receptje

2012. február 16.
  • 3 db tojássárgája
  • 12 dkg kristálycukor
  • 2 dl tej
  • 6 dkg porcukor
  • 1,2 dl kecskeméti barackpálinka
  • 12 dkg zselatinoldat (1 dl vízben 1,4 dkg zselatinport forralni, majd 35-40 °C fokra hűteni)
  • 40 dkg tejszínhab
ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A tojássárgáját a cukorral és a tejjel keverés közben felforraljuk, majd állandó keverés mellett hűtjük. Hozzáadjuk a porcukrot, az 1,2 dl pálinkát, majd a zselatinoldatot. Végül lazítjuk a felvert tejszínhabbal.

Szilikonformákba töltjük, pálinkába áztatott piskótával lezárjuk, –22 °C-on fagyasztjuk.

Kiborítjuk a formákból, felengedjük, díszítjük. Barackpálinkával ízesített barackízzel kínáljuk.




tojás , tej , porcukor , kecskeméti barackpálinka , zselatinpor , tejszínhab

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra