Bíró Lajos receptje
2018. május 9.- 2 l víz
- 1,5 kg kelkáposzta kockákra vágva (a külső zöld levelek külön kierezve, megvágva, megfőzve, jeges vízben lehűtve)
- 60 dkg kockákra vágott burgonya
- köménymag, só bors, ízlés szerint
- 20 dkg füstölt kolbász
- 1 ek fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 1 ek fűszerpaprika
Rántás
Hozzávalók:
- literenként 1 ek zsír
- 1 ek liszt
A burgonya kivételével felrakjuk főni a hozzávalókat, forrás után 5 perccel hozzáadjuk a burgonyát. Amikor a burgonya puha, leszűrjük, az egészet egy tepsibe rakjuk, a levet pedig berántjuk. A rántáshoz literenként 1 evőkanál zsíron 1 evőkanál lisztet barnára pirítunk. Ahogy szoktuk, a pirított, meleg rántáshoz hideg vizet használunk, s így rántjuk be a levet. 30-40 percig lassan forraljuk. Drótszűrön leszűrjük, és amikor langyosra hűlt, összekeverjük a többi anyaggal
fűszerpaprika , vöröshagyma , kolbász , fokhagyma , kelkáposzta , burgonya