Receptek

Klasszikus Rote Grütze

Bittera Dóra – Molnár B. Tamás receptje

2020. július 22.
  • 250 g ribizli
  • 250 g meggy
  • 250 g málna
  • 250 ml feketeribizli-lé
  • 250 m meggylé
  • 250 ml málnaszirup
  • 75 g kukorica- vagy burgonyakeményítő (először kevés folyadékban feloldva)
  • 1 rúd vanília


ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A gyümölcsleveket felforraljuk, hozzáadjuk a kevés vízzel elkevert keményítőt és a vanília kikapart belét, majd ismét felforraljuk. Belekeverjük a kimagozott friss gyümölcsöket, ügyelve, hogy ne törjenek össze.

Az egészet kompótostálba töltjük, hagyjuk kihűlni, összeérni, megdermedni. Közben többször óvatosan megkeverjük. Vaníliamártással tálaljuk.


málna , ribizli , meggy , feketeribizli-lé , meggylé , málnaszirup , vaníliarúd , keményítő

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra