Baricska Csárda receptje
2021. június 22.- 8 dl zöldségalaplé
- 3 db babérlevél
- 4 g mustármag
- 2 gerezd fokhagyma
- 8 dkg édesköménygumó
- 50 dkg kovászos uborka
- 20 dkg zsendice
- 2 dl tejföl
- 2 dl joghurt
- 3 szál kapor
- csipetnyi só
A zöldségalaplevet ízesítjük, babérlevéllel, mustármaggal, zúzott fokhagymával, édesköménnyel, sóval, fehér borssal.
Ha a lé kihűlt, leszűrjük, és az egészet összeturmixoljuk a kovászos uborkával, majd újra jól átszűrjük.
A levesbe pedig tejfölt és joghurtot keverünk, sóval még utánaízesíthetünk.
zöldségalaplé , babérlevél , mustármag , fokhagyma , édesköménygumó , kovászos uborka , zsendice , tejföl