A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Kovászosuborka-krémleves kapros zsendicével

Baricska Csárda receptje

2021. június 22.
  • 8 dl zöldségalaplé
  • 3 db babérlevél
  • 4 g mustármag
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 8 dkg édesköménygumó
  • 50 dkg kovászos uborka
  • 20 dkg zsendice
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl joghurt
  • 3 szál kapor
  • csipetnyi só
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A zöldségalaplevet ízesítjük, babérlevéllel, mustármaggal, zúzott fokhagymával, édesköménnyel, sóval, fehér borssal.

Az egészet felforraljuk, majd egy órán át hagyjuk, hogy kihűljön.


Ha a lé kihűlt, leszűrjük, és az egészet összeturmixoljuk a kovászos uborkával, majd újra jól átszűrjük.

A visszamaradt pürésített uborkát belekeverjük a zsendicébe, sóval és friss kaporral ízesítjük.


A levesbe pedig tejfölt és joghurtot keverünk, sóval még utánaízesíthetünk.


zöldségalaplé , babérlevél , mustármag , fokhagyma , édesköménygumó , kovászos uborka , zsendice , tejföl

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra