Rédai Attila receptje
2021. március 4.A TÉSZTÁHOZ:
- 40 dkg liszt
- 20 g élesztő
- 150 g joghurt
- 40 ml tej
- 16 g cukor
- só
A LÁNGOSRA:
- 4 dl tejföl
- 40 dkg trappista sajt
A TÖLTELÉKHEZ:
- 50 dkg csirkemell
- 12 dkg lila hagyma
- 80 ml olaj
A SALÁTAÁGYHOZ:
- 1/2 fej jégsaláta
- 40 dkg édeskáposzta
- 20 dkg uborka
- 40 dkg paradicsom
A lángostészta alapanyagaiból tésztát gyúrunk. Akkor ideális, ha minden hozzávaló szobahőmérsékletű.
A töltelékhez a lilahagymát apró kockára vágjuk és összekeverjük a lepirított és csíkokra vágott csirkemellel.
Megvárjuk, amíg a töltelék kihűl, csak utána dolgozunk vele.
A meggyúrt és megkelt tésztából egyadagnyit kinyújtunk téglalap alakúra.
Ráhelyezzük a tölteléket, és felcsavarjuk. Felcsavaráskor a tészta két végét és a felcsavarásos szélt is jól összedolgozzuk, hogy amikor az olajban sütjük ezt a hosszúkás lángost, akkor ne mehessen a belsejébe olaj.
TÁLALÁS:
A saláta-alapanyagokat julienre (gyufaszál-vékonyságú csíkokra) vágva a tányérra helyezzük.
A bő olajban kisütött lángost felszeletelve ráhelyezzük. A felszeletelt töltött lángost meglocsoljuk tejföllel, majd sajtot reszelünk rá.
liszt , élesztő , joghurt , tej , tejföl , trappista sajt , csirkemell , lila hagyma , jégsaláta , olaj , uborka , édeskáposzta , paradicsom