Segal Viktor receptje
2020. július 26.- 40 dkg lazacfilé vékony szeletekre vágva
- 10 dkg csírakeverék (csicseriborsó, lencse, mungóbab)
AZ ÖNTET
HOZZÁVALÓK:
- 1 gerezd fokhagyma finomra vágva
- 3 ek petrezselyemlevél
- 1 tk barna cukor
- 4 ek olívaolaj
- 1 ek citromlé
- 1 tk mustár
- só, frissen őrölt fekete bors
Egy tálban habverővel – a petrezselyem kivételével – összekeverjük az öntet hozzávalóit.
Hozzáadjuk a petrezselyem leveleit, és botmixerrel kb. két perc alatt összeturmixoljuk.
A lazacszeleteket szorosan egymás mellé helyezzük, megszórjuk a csírakeverékkel és bőségesen meglocsoljuk a petrezselymes öntettel.
lazacfilé , csírakeverék , petrezselyemlevél , fokhagyma , olívaolaj , citromlé , mustár