Receptek

Csomboros libahússal töltött káposzta

Bicsár Attila receptje

2020. július 30.

KÁPOSZTAFEJ
HOZZÁVALÓK:

  • 1 fej káposzta
  • tengeri só, bors, egész kömény
  • olívaolaj

KÁPOSZTALEVÉL
HOZZÁVALÓK:

  • sült káposztalevelek
  • chili
  • halszósz
  • szójaszósz
  • aprított fokhagyma
  • só, bors, fűszerpaprika

TÖLTELÉK
HOZZÁVALÓK:

  • 4 db kicsontozott libacomb
  • 1 szelet libamáj apróbb kockákra vágva
  • 2 db tojás
  • 50 g előfőzött gersli
  • aprított csombor

LIBABŐR
HOZZÁVALÓK:

  • fokhagyma
  • egész bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
Az egész káposztafejet meglocsoljuk olívával, sózzuk, fűszerezzük.

Alufóliába csomagoljuk, sütőben megsütjük 185 °C-on 40 perc alatt. Kihűtjük, leveleire szedjük. A fej középső részét csíkokra vágjuk.

A leveleket befűszerezzük, vákuumozzuk vagy légmentes tárolóedénybe helyezzük. 4-5 napig szobahőmérsékleten tároljuk, erjesztjük.

TÖLTELÉK ELKÉSZÍTÉSE:
A combokról lefejtjük a bőrt, a húst ledaráljuk a bőr 1/3-ával együtt, majd elkeverjük a többi hozzávalóval.

A tölteléket az elkészült levelekbe töltjük. 70 °C-on kigőzöljük.

LIBABŐR ELKÉSZÍTÉSE:
A darálásnál megmaradt libabőrt fűszeres vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd sütőben kiszárítjuk 60 °C-on 14 óra alatt. Tálaláskor bő, forró olajban ropogósra sütjük.

A libacsontokból mártást készítünk fűszerpaprikával. Ebben a mártásban melegítjük át a csíkokra vágott káposztát.

TÁLALÁS:
Tejfölös rómaisaláta-szívvel tálaljuk.


káposzta , csombor , liba , egész kömény , olívaolaj , chili , káposztalevelek , halszósz , szójaszósz , fokhagyma , libacomb , libamáj , fűszerpaprika , tojás , gersli

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra