Bicsár Attila receptje
2020. július 30.KÁPOSZTAFEJ
HOZZÁVALÓK:
- 1 fej káposzta
- tengeri só, bors, egész kömény
- olívaolaj
KÁPOSZTALEVÉL
HOZZÁVALÓK:
- sült káposztalevelek
- chili
- halszósz
- szójaszósz
- aprított fokhagyma
- só, bors, fűszerpaprika
TÖLTELÉK
HOZZÁVALÓK:
- 4 db kicsontozott libacomb
- 1 szelet libamáj apróbb kockákra vágva
- 2 db tojás
- 50 g előfőzött gersli
- aprított csombor
- só
LIBABŐR
HOZZÁVALÓK:
- fokhagyma
- egész bors
A leveleket befűszerezzük, vákuumozzuk vagy légmentes tárolóedénybe helyezzük. 4-5 napig szobahőmérsékleten tároljuk, erjesztjük.
TÖLTELÉK ELKÉSZÍTÉSE:
A combokról lefejtjük a bőrt, a húst ledaráljuk a bőr 1/3-ával együtt, majd elkeverjük a többi hozzávalóval.
A darálásnál megmaradt libabőrt fűszeres vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd sütőben kiszárítjuk 60 °C-on 14 óra alatt. Tálaláskor bő, forró olajban ropogósra sütjük.
A libacsontokból mártást készítünk fűszerpaprikával. Ebben a mártásban melegítjük át a csíkokra vágott káposztát.
TÁLALÁS:
Tejfölös rómaisaláta-szívvel tálaljuk.
káposzta , csombor , liba , egész kömény , olívaolaj , chili , káposztalevelek , halszósz , szójaszósz , fokhagyma , libacomb , libamáj , fűszerpaprika , tojás , gersli