Zányi Tímea receptje
2020. július 22.(8-10 db egyadagos forma vagy 23 cm átmérőjű tortaforma)
OLASZ LAP
HOZZÁVALÓK:
- 3 db tojás szétválasztva
- 80 g Koronás Kristálycukor
- 80 g Koronás Porcukor
- 15 g keményítő
- 45 g kakaópor
TÚRÓHAB
HOZZÁVALÓK:
- 150 g túró
- 50 g mascarpone
- 200 g tejszínhab
- 100 g Koronás Porcukor
- 2 db lime
- 1 db vaníliarúd
- 2 db lapzselatin
MÁLNAHAB
HOZZÁVALÓK:
- 160 g és 100 g málna (a püréhez és egészben)
- 200 g túró
- 100 g tejszínhab
- 50 g Koronás Porcukor
- 2 db lapzselatin
- 6-7 db mentalevél
MENTASZIRUP
HOZZÁVALÓK:
- 50 g Koronás Kristálycukor
- 1/2 dl víz
- 6 db mentalevél
MÁLNACOULIS
HOZZÁVALÓK:
- 100 g málnapüré
- 20 g Koronás Porcukor
- 1 db lapzselatin
MÁLNAGANACHE
HOZZÁVALÓK:
- 80 g étcsokoládé
- 80 g málnapüré
CSOKIMORZSA
HOZZÁVALÓK:
- 60 g vaj
- 60 g barna cukor
- 30 g mandulaliszt
- 30 g törökmogyoró
- 10 g kakaópor
- 2 g só
A tojássárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük, a tojásfehérjét a kristálycukorral habbá verjük és lazán a sárgájához adjuk. Hozzászitáljuk a kakaóport
TÚRÓHAB ELKÉSZÍTÉSE:
A túrót átpasszírozzuk vagy botmixerrel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a mascarponét, a porcukrot, a lime levét
MÁLNAHAB ELKÉSZÍTÉSE:
A túrót csomómentesre keverjük, a málnát átpasszírozzuk, hozzáadjuk a túróhoz.
ÖSSZEÁLLÍTÁS:
Az olasz lapra tesszük a málnahabot, arra a túróhabot, a kis tornyot málnával, lime-héjjal és a következő elemekkel díszíthetjük.
MENTASZIRUP ELKÉSZÍTÉSE:
Cukorból és vízből szirupot főzünk és belekeverjük a durvára vágott mentát. Kb. fél óráig áztatjuk, majd leszűrjük.
MÁLNACOULIS ELKÉSZÍTÉSE:
Az áttört málnához keverjük a porcukrot és az áztatott, olvasztott lapzselatint. Torta készítésénél az összeállított torta tetejére vagy a tányérra kenhetjük.
MÁLNAGANACHE ELKÉSZÍTÉSE:
Az étcsokoládét gőz felett megolvasztjuk, hozzákeverjük az áttört málnát. Szilikonformába vagy tortakarikába töltjük. Lehűtjük.
CSOKIMORZSA ELKÉSZÍTÉSE:
Az alapanyagokat összekeverjük és 150 °C-on kb. 10 percig sütjük.
Megunta a budapesti pörgős életet, visszavágyott az Alföldre, végül a dinamikusan fejlődő Kecskeméten találta meg a cukrászdát, ahol megmutathatja, milyen számára a finom sütemény.
málna , túró , tojás , keményítő , kakaópor , tejszínhab , mascarpone , lime , vaníliarúd , lapzselatin , mentalevél , málnapüré , étcsokoládé , vaj , mandulaliszt , törökmogyoró