Gordon Ramsay receptje
2020. augusztus 25.1 kg marha bélszín – körülbelül 3cm-es darabokra vágva
köret: rizs
A pasztához
12 shalottahagyma- összevágva 
6 foghagyma gerezd - összevágva
12 nagyobb piros chili- összevágva 
2 evőkanál az összevágott gyömbérből 
2 evőkanál az összevágott galangálból 
só
4 evőkanál darált kukui dió (ha nem kapunk ázsiai boltban, helyettesíthetjük darált dióval) 
2 evőkanálnyi őrölt fehér bors
1 evőkanyálnyi őrölt kardamom 
2 evőkanyálnyi őrölt koriander
2 evőkanálnyi őrölt kömény  
fél evőkanyálnyi szerecsendió 
egy pici csillagánizs
1 nagy csomag aprított indiai citromfű 
fél bögre szőlőmagolaj 
fél bögre víz
1 liter kókusztej, 24% zsírtartalmú 
2 kurkuma levél – babérlevéllel is lehet helyettesíteni  
2 evőkanál kurkuma 
4 lime levél 
Nyugat-Szumátrában, Indonéziában az egyik leginkább kedvelt fogás a rendang, amely a minangkabau etnikai népcsoporthoz kötődik. Így készíti Gordon Ramsay ezt a lenyűgözően ízes és különleges ételt!  
A hús fűszerezése 
Tegyünk félre 1evőkanálnyi kurkumát, koriandert, valamint szintén egy evőkanálnyi fehér borsot és 2 evőkanálnyi sót a hús fűszerezéséhez. 
Elkészítés
1. Egy turmixban minden a pasztához írt hozzávalót (kivéve: kurkuma, lime levél, kókusztej) turmixoljunk jól össze. 
2. Egy nagy wokba vagy serpenyőbe tegyük bele a pasztát, és adjuk hozzá a kurkumát, a lime levelet. Addig főzzük kicsi lángon, amíg el nem kezdjük érezni a hozzáadott fűszerek illatát. 
3. Ezután öntsük bele a kókusztejet. Nagyon alacsony lángon, egy órán keresztül főzzük. Folyamatosan keverni kell, hogy ne égjen le! 
4. Egy nagy tálba tegyük bele a feldarabolt húst és fűszerezzük. Egy serpenyőbe tegyünk szőlőmagolajat és addig süssük a húst, míg mind a két oldala szép barna nem lesz. 
5. Emeljük a húst a wokba, amiben a kókusztejes paszta fő. Folyamatosan keverjük, egészen addig, míg a kókusztejes mix aranybarna nem lesz. Vigyázzunk arra, hogy ne égjen le! 
6. Amikor a hús puha, vegyük le a rendangot a tűzről. Rizzsel tálaljuk. 
marhapofa , rendang , rizs , gordon ramsay
 
                    
                
        



