Mogyorósi Gábor receptje
2021. április 19.- 1,5 kg marhaoldalas, leinazva
- 10 szem egész bors
- 3 szem hosszúbors
- 1 fej vöröshagyma, félbevágva
- 1 fej fokhagyma, keresztbe félbevágva
- 1 köteg petrezselyem szára
- 2 db sült piros kápia paprika, kicsumázva, kimagozva
- 3 fej barna csiperke
- 4 l víz (az étteremben sült csirkéből készült alaplevet használnak)
- 4 dl vörösbor (szekszárdi merlot)
- nitritsó
Az oldalast zsírján erősen lepirítjuk, nitritsóval meghintjük, majd a többi hozzávalóval együtt kuktafazékban készítjük, forrástól számított 90 percen át.
TÁLALÁS:
Szezonális zöldséggel, friss babbal vagy karottával tálaljuk.
marhaoldalas , hosszúbors , vöröshagyma , fokhagyma , petrezselyem , kápia paprika , csiperke , vörösbor , alaplé