A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Muszaka

Bereznay Tamás receptje

2018. június 25.
  • 60 dkg burgonya
  • 4 db nagy padlizsán
  • 80 dkg darált báránylapocka
  • 2 fej vöröshagyma
  • 8 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 30 dkg mozzarella
  • 10 dkg liszt
  • 25 dkg darabolt, hámozott paradicsom (konzerv)
  • 1 dl fehérbor
  • olaj
  • só, bors
  • őrölt fahéj
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A vöröshagymát finomra vágjuk, és olívaolajon üvegesre pirítjuk. Rátesszük a darált marhahúst és lassan pároljuk. Ha a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, felöntjük a fehérborral, sózzuk, finoman borsozzuk, és egy csipet fahéjjal fűszerezzük.

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, kihűtjük és felkarikázzuk. A padlizsánt felszeleteljük, besózzuk, és olajon mindkét oldalát elősütjük. A vajból és a lisztből rántást készítünk, felöntjük forró tejjel, megsózzuk, és habverővel simára keverjük. A burgonyát a tepsi aljára tesszük, rárakunk egy sor padlizsánt, ráöntjük a besamelmártás és a húsragu egyik felét.

Ezután újra egy sor padlizsán, majd a maradék marhahús és a maradék besamelmártás következik. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és 180 °C-os sütőben egy óra alatt aranysárgára sütjük.


báránylapocka , padlizsán , mozzarella , paradicsom , burgonya , vöröshagyma , tej , vaj , liszt , fehérbor , őrölt fahéj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra