Nábelek Zsófia receptje
2020. november 5.- 2 db zöld alma (Granny Smith, Mutsu)
- 2-3 db zellerszár
- 1 ek majonéz
- 1,5 dl görög joghurt
- 1 tk dijoni vagy más fűszeres mustár
- 1 mk vaszabipor
- 1-1,5 tk gyömbérszirup vagy méz
- 1 marék durvára aprított pisztácia
- só, bors, citromlé ízlés szerint
Elkészítjük a mártást: a vaszabiport simára keverjük a majonézben, majd hozzáadjuk a görög joghurtot, a mustárt (a képen tárkonyos mustár), a gyömbérszirupot vagy mézet, végül ízesítsük sóval, borssal és kevés citromlével.
Az almákat és a zellerszárakat hasonló méretű falatnyi darabokra vágjuk és összeforgatjuk az előkészített mártással, végül megszórjuk az aprított pisztáciával.
zöld alma , zellerszár , majonéz , görög joghurt , dijoni mustár , vaszabipor , gyömbérszirup , pisztácia , citromlé