Gyurik Gábor receptje
2020. július 31.- 30 dkg friss málna
PISKÓTA
HOZZÁVALÓK:
- 5 db tojás
- 10 dkg kristálycukor
- 10 dkg finomliszt
- csipet szárított levendulavirág, csipet só
KRÉM
HOZZÁVALÓK:
- 5 db tojás
- 15 dkg kristálycukor
- 25 dkg mascarpone
- 1 db citrom lereszelt héja
CUKORSZIRUP
HOZZÁVALÓK:
- 3 dl víz
- 30 dkg cukor
- 1 db citrom leve
- 1/2 rúd vanília magja
- 2-3 szál levendula
A tojásokat szétválasztjuk, a cukor felével felverjük először a sárgáját, azután a cukor másik felével a fehérjét. Óvatosan összekeverjük, ekkor adjuk hozzá a sót és a levendulát. Finom kevergetések mellett hozzászitáljuk a lisztet.
KRÉM ELKÉSZÍTÉSE:
A tojásokat szétválasztjuk, a cukrot ezekhez is elfelezve adjuk hozzá. Először a sárgáját verjük fel, amihez hozzáadjuk a krémsajtot, majd a tojásfehérjehabbal lazítjuk a krémet.
ÖSSZEÁLLÍTÁSA:
Az összes hozzávalót felfőzzük, majd hűlni hagyjuk, tálaláskor ezzel itatjuk át a piskótalapokat.
málna , levendulavirág , liszt , tojás , citrom , mascarpone , vaníliarúd