A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Málnás, levendulás „tiramisu”

Gyurik Gábor receptje

2020. július 31.
  • 30 dkg friss málna

PISKÓTA
HOZZÁVALÓK:

  • 5 db tojás
  • 10 dkg kristálycukor
  • 10 dkg finomliszt
  • csipet szárított levendulavirág, csipet só

KRÉM
HOZZÁVALÓK:

  • 5 db tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 db citrom lereszelt héja

CUKORSZIRUP
HOZZÁVALÓK:

  • 3 dl víz
  • 30 dkg cukor
  • 1 db citrom leve
  • 1/2 rúd vanília magja
  • 2-3 szál levendula
ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A tojásokat szétválasztjuk, a cukor felével felverjük először a sárgáját, azután a cukor másik felével a fehérjét. Óvatosan összekeverjük, ekkor adjuk hozzá a sót és a levendulát. Finom kevergetések mellett hozzászitáljuk a lisztet.

Sütőpapírra terítjük kb. 2-3 cm vastagon, 180 °C-os sütőben 10-12 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

KRÉM ELKÉSZÍTÉSE:
A tojásokat szétválasztjuk, a cukrot ezekhez is elfelezve adjuk hozzá. Először a sárgáját verjük fel, amihez hozzáadjuk a krémsajtot, majd a tojásfehérjehabbal lazítjuk a krémet.

Tálalás előtt pár órát hűtőszekrényben állni hagyjuk.

ÖSSZEÁLLÍTÁSA:
Az összes hozzávalót felfőzzük, majd hűlni hagyjuk, tálaláskor ezzel itatjuk át a piskótalapokat.


málna , levendulavirág , liszt , tojás , citrom , mascarpone , vaníliarúd

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra