Receptek

Meleg kölessaláta áfonyával

Nábelek Zsófia receptje

2020. június 10.
  • 100 g köles
  • 2 db szárzeller
  • 1 db kisebb édesburgonya
  • 2 szál sárgarépa
  • 3 ek olívaolaj
  • 1/2 db citrom leve
  • 1 marék áfonya
  • só, bors

ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Az édesburgonyát és a répát meghámozzuk, 2 centis kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, kevés olajjal összeforgatjuk, és a sütőben 20 perc alatt készre sütjük. 2,5 dl vizet forralunk kevés sóval, hozzáadjuk a leöblített kölest, és lefedve, kis lángon 12 percig főzzük.

Hagyjuk lefedve az edényben még 10 percig, amíg a kölesszemek teljesen megpuhulnak. Ezután forgassuk össze egy evőkanál olívaolajjal.

A maradék olajból, a citromléből, sóból, borsból és néhány csepp hideg vízből vinaigrette-et készítünk: a legegyszerűbb, ha egy kicsi befőttesüvegben alaposan összerázzuk a hozzávalókat. Összeforgatjuk a kölessel, a meleg sült zöldségekkel, a feldarabolt zellerrel és az áfonyával.

Lehet önmagában könnyű ebéd vagy vacsora, de kínálhatjuk köretként is. 


köles , szárszeller , édesburgonya , áfonya , sárgarépa , olívaolaj , citromlé

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra