Receptek

Zöld „Waldorf”-saláta vaszabival

Nábelek Zsófia receptje

2020. november 5.
  • 2 db zöld alma (Granny Smith, Mutsu)
  • 2-3 db zellerszár
  • 1 ek majonéz
  • 1,5 dl görög joghurt
  • 1 tk dijoni vagy más fűszeres mustár
  • 1 mk vaszabipor
  • 1-1,5 tk gyömbérszirup vagy méz
  • 1 marék durvára aprított pisztácia
  • só, bors, citromlé ízlés szerint
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb

Elkészítjük a mártást: a vaszabiport simára keverjük a majonézben, majd hozzáadjuk a görög joghurtot, a mustárt (a képen tárkonyos mustár), a gyömbérszirupot vagy mézet, végül ízesítsük sóval, borssal és kevés citromlével.

A mártást fogyasztás előtt akár 1-2 nappal is elkészíthetjük, tökéletesen eláll a hűtőben.


Az almákat és a zellerszárakat hasonló méretű falatnyi darabokra vágjuk és összeforgatjuk az előkészített mártással, végül megszórjuk az aprított pisztáciával.


zöld alma , zellerszár , majonéz , görög joghurt , dijoni mustár , vaszabipor , gyömbérszirup , pisztácia , citromlé

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

További receptek