Domačija Šajna Étterem (Sezana, Szlovénia) receptje
2021. április 6.- 1 kg burgonya
- 70 dkg savanyú répa (bujta repa) vagy káposzta
- 20 dkg vörösbab
- 50 ml olívaolaj
- 20 dkg füstölt pancetta vagy kolozsvári szalonna
- 1 pár krajnai kolbász szeletelve
- 1 fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 db babérlevél
- 1 ek liszt
- 30 dkg tejföl (nem kötelező)
- 1 kk piros paprika (nem kötelező)
- só, frissen őrölt bors
Külön-külön megfőzzük a burgonyát, a savanyú répát és a babot. Az olívaolajon megpirítjuk a vöröshagymát, a szalonnát és a fokhagymát, majd fűszerezés után hozzáadjuk a már összekevert és rotyogó répa-burgonya-bab hármashoz. Pár percig átforraljuk, és tálaljuk.
burgonya , savanyú répa , vörösbab , olívaolaj , füstölt pancetta , vöröshagyma , fokhagyma , babérlevél , krajnai kolbász , liszt , tejföl , pirospaprika