Receptek

Karszt-vidéki jota leves

Domačija Šajna Étterem (Sezana, Szlovénia) receptje

2021. április 6.
  • 1 kg burgonya
  • 70 dkg savanyú répa (bujta repa) vagy káposzta
  • 20 dkg vörösbab
  • 50 ml olívaolaj
  • 20 dkg füstölt pancetta vagy kolozsvári szalonna
  • 1 pár krajnai kolbász szeletelve
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 db babérlevél
  • 1 ek liszt
  • 30 dkg tejföl (nem kötelező)
  • 1 kk piros paprika (nem kötelező)
  • só, frissen őrölt bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Külön-külön megfőzzük a burgonyát, a savanyú répát és a babot. Az olívaolajon megpirítjuk a vöröshagymát, a szalonnát és a fokhagymát, majd fűszerezés után hozzáadjuk a már összekevert és rotyogó répa-burgonya-bab hármashoz. Pár percig átforraljuk, és tálaljuk.


burgonya , savanyú répa , vörösbab , olívaolaj , füstölt pancetta , vöröshagyma , fokhagyma , babérlevél , krajnai kolbász , liszt , tejföl , pirospaprika

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra