Gál Zsolt receptje
2020. július 29.- 1/2 db csirke
- 2 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1/2 db zellergumó
- 2 db vöröshagyma (héjával)
- 1 db fokhagyma
- 6-8 szál kakukkfű
- 5 szál bazsalikom
- 4 db paradicsom
- 3 ek paradicsompüré
- 6 db szárított paradicsom
- 4 db tojás (a derítéshez)
- só, egész bors
A BETÉT TÉSZTÁJA
HOZZÁVALÓK:
- 3 db tojássárgája
- 1 db egész tojás
- 1/2 dl víz
- 1 kk só
- 10 dkg paraj
- 25 dkg liszt kb. (amennyit fölvesz)
A TÉSZTA TÖLTELÉKE
HOZZÁVALÓK:
- 4 dkg paradicsompehely
- 5 dkg rukkola
- 8 dkg parmezán
- 1 gerezd fokhagyma só, bors ízlés szerint
Hideg vízben feltesszük főni a csontokat, a ledarált húst és a zöldségeket. Hozzáadjuk a friss paradicsomot és a paradicsompürét.
A BETÉT TÉSZTÁJA ELKÉSZÍTÉSE:
A parajt a tojásokkal összeturmixoljuk. Liszttel és csipet sóval kemény tésztát gyúrunk. Kinyújtva 4 cm széles csíkokat vágunk 20 cm hosszan. Sós vízben kifőzzük.
A TÉSZTA TÖLTELÉKE ELKÉSZÍTÉSE:
A forrázott paradicsompelyhet egész apróra vágjuk, hozzáadjuk a szintén apróra vágott rukkolát, és friss parmezánforgácsot keverünk hozzá. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük.
TÁLALÁSA:
A kiterített tésztacsíkra halmozzuk a paradicsomos tölteléket, és csigára feltekerjük. Átgőzöljük, és a forró levessel tálaljuk.
paradicsom , csirke , sárgarépa , fehérrépa , zellergumó , vöröshagyma , fokhagyma , kakukkfű , bazsalikom , paradicsompüré , szárított paradicsom , paradicsompehely , toj , liszt , paraj , parmezán , rukkola