Receptek

Paradicsom-erőleves szárított paradicsomos csigával

Gál Zsolt receptje

2020. július 29.
  • 1/2 db csirke
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1/2 db zellergumó
  • 2 db vöröshagyma (héjával)
  • 1 db fokhagyma
  • 6-8 szál kakukkfű
  • 5 szál bazsalikom
  • 4 db paradicsom
  • 3 ek paradicsompüré
  • 6 db szárított paradicsom
  • 4 db tojás (a derítéshez)
  • só, egész bors

A BETÉT TÉSZTÁJA
HOZZÁVALÓK:

  • 3 db tojássárgája
  • 1 db egész tojás
  • 1/2 dl víz
  • 1 kk só
  • 10 dkg paraj
  • 25 dkg liszt kb. (amennyit fölvesz)

A TÉSZTA TÖLTELÉKE
HOZZÁVALÓK:

  • 4 dkg paradicsompehely
  • 5 dkg rukkola
  • 8 dkg parmezán
  • 1 gerezd fokhagyma só, bors ízlés szerint
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes
Hasonlóan készül, mint egy erőleves, azzal a különbséggel, hogy szárnyas húsából és csontjából főzik. A zöldség összetételében és fűszerezésében is eltér a hagyományostól.

Hideg vízben feltesszük főni a csontokat, a ledarált húst és a zöldségeket. Hozzáadjuk a friss paradicsomot és a paradicsompürét.

Tojásfehérjéből derítést készítünk, és a fazékba öntjük. Hagyjuk, hogy a lé tetején elterüljön. Ízesítjük sóval, egész borssal, kakukkfűvel, bazsalikommal.

Gyöngyöző forrásban (90 °C) tartva 5 órát főzzük.

Szűrőruhán átszűrjük. Hozzáadjuk a szárított paradicsomot és a friss bazsalikomot.

Újra derítjük, és fél órán át főzzük (ismét 90 °C-on). Ismét leszűrjük. Tükrösen tiszta és mély tónusú levest kapunk.

A BETÉT TÉSZTÁJA ELKÉSZÍTÉSE:
A parajt a tojásokkal összeturmixoljuk. Liszttel és csipet sóval kemény tésztát gyúrunk. Kinyújtva 4 cm széles csíkokat vágunk 20 cm hosszan. Sós vízben kifőzzük.

A TÉSZTA TÖLTELÉKE ELKÉSZÍTÉSE:
A forrázott paradicsompelyhet egész apróra vágjuk, hozzáadjuk a szintén apróra vágott rukkolát, és friss parmezánforgácsot keverünk hozzá. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük.

TÁLALÁSA:
A kiterített tésztacsíkra halmozzuk a paradicsomos tölteléket, és csigára feltekerjük. Átgőzöljük, és a forró levessel tálaljuk.


paradicsom , csirke , sárgarépa , fehérrépa , zellergumó , vöröshagyma , fokhagyma , kakukkfű , bazsalikom , paradicsompüré , szárított paradicsom , paradicsompehely , toj , liszt , paraj , parmezán , rukkola

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra