Vidák Zoltán receptje
2020. június 11.- 2 kg karajos császár (bőrrel, oldalassal, rajtahagyott karajjal)
- 50 g kakukkfű
- 20 g zsálya
- 20 g rozmaring
- 2 db citrom
- só, frissen őrölt bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 6 db kaliforniai paprika (piros, sárga, zöld)
- 2 db salottahagyma
- 50 dkg apró, sárga héjú vagy kifliburgonya
- só, cukor, ciderecet
- szőlőmagolaj
A karajos császárt lebőrözzük, a bort félretesszük. A húst lapos késsel továbbfejtjük és szépen kinyitjuk. A fűszerekkel alaposan bedörzsöljük, felgöngyöljük, majd a bort is körbetekerjük. Kötözomadzaggal körbehurkoljuk. Előmelegített sütőben 110 ºC-on ropogósra sütjük. A kaliforniai paprikákat nagyobb cikkekre vágjuk, sózzuk, cukorral megszórjuk, és kevés ciderecettel meglocsoljuk. Forró serpenyőben röviden karamellizáljuk. A salottával ugyanígy járunk el, a végén összekeverjük. Az apró burgonyákat forró sütőben szőlőmagolajon megsütjük, ha megpuhultak, laposra nyomjuk, vajat, kakukkfüvet szórunk rájuk, és pirosra sütjük.
karajos császár , kakukkfű , zsálya , rozmaring , citrom , fokhagyma , kaliforniai paprika , salottahagyma , kifliburgonya , szőlőmagolaj , ciderecet