A tejet, csillagánizst, szegfűborsot, fahéjat, narancshéjat és a cukrot felforraljuk. A rizottórizst egy evőkanál vajon kevergetés közben üvegesre főzzük.
Felöntjük a rummal, alaposan összekeverjük és hagyjuk az alkoholt elpárologni. Ezután egy merőkanálnyi vizet adunk hozzá, és addig kevergetjük, amíg a rizs magába szívja a folyadékot.
A fűszeres tejet leszűrjük és kanalanként adjuk a rizshez, mintha rizottót készítenénk: kevergetjük, hogy a rizs kiadja keményítőtartalmát, miközben apránként adunk csak hozzá folyadékot. Amikor az összes tejet hozzáadtuk és a rizs megpuhult, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a maradék vajat.
Fóliát simítunk a rizs tetejére, ez megakadályozza, hogy bebőrösödjön, és hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor kihűlt, keverjük át fakanállal, és forgassuk hozzá a tejszínhabot, hogy ezzel is lazítsuk.
Kis tálkákba töltjük, megszórhatjuk frissen reszelt citromhéjjal, ha belefér a diétába, olajos magvakkal, de meglocsolhatjuk házi lekvárral, karamellás gesztenyével is.