A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Rizspuding

Nábelek Zsófia receptje

2018. november 22.
  • 120 g arborio rizs
  • 400 g tej
  • 1 szem csillagánizs
  • 5 szem szegfűbors
  • 1 kisebb rúd fahéj
  • 1 db narancs héja
  • 100 g barna cukor
  • 50 g vaj
  • 20 ml rum
  • 100 g tejszínhab
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb
A tejet, csillagánizst, szegfűborsot, fahéjat, narancshéjat és a cukrot felforraljuk. A rizottórizst egy evőkanál vajon kevergetés közben üvegesre főzzük.

Felöntjük a rummal, alaposan összekeverjük és hagyjuk az alkoholt elpárologni. Ezután egy merőkanálnyi vizet adunk hozzá, és addig kevergetjük, amíg a rizs magába szívja a folyadékot.

A fűszeres tejet leszűrjük és kanalanként adjuk a rizshez, mintha rizottót készítenénk: kevergetjük, hogy a rizs kiadja keményítőtartalmát, miközben apránként adunk csak hozzá folyadékot. Amikor az összes tejet hozzáadtuk és a rizs megpuhult, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a maradék vajat.

Fóliát simítunk a rizs tetejére, ez megakadályozza, hogy bebőrösödjön, és hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor kihűlt, keverjük át fakanállal, és forgassuk hozzá a tejszínhabot, hogy ezzel is lazítsuk.

Kis tálkákba töltjük, megszórhatjuk frissen reszelt citromhéjjal, ha belefér a diétába, olajos magvakkal, de meglocsolhatjuk házi lekvárral, karamellás gesztenyével is.


szegfűbors , rum , fahéj , csillagánizs , tej , arborio rizs , tejszínhab , narancs héja

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra