Receptek

Ropogós lazacfilé tárkonyos borsókkal, béarni mártással

Gyurik Gábor receptje

2020. augusztus 7.
  • 1,7 kg lazacfilé
  • 70 dkg borsó
  • 20 dkg vaj
  • 8 dkg krémsajt
  • 1 dl olívaolaj
  • 3-4 db salátaszív
  • 2 ek tárkonyecet
  • 1/2 dl szőlőmagolaj
  • 4 db tojássárgája
  • 2 dl fehérbor
  • 2 fej salotta hagyma
  • 1 csokor tárkony
  • só, egész bors

ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A lazacfilét kiszálkázzuk, felszeleteljük, sózzuk, és erős lángon kevés olívaolajon serpenyőben körbepirítjuk.

A zöldborsót leforrázzuk sós, enyhén cukros vízben. A felét egészben hagyjuk, a másik felét összeturmixoljuk a krémsajttal, a tárkony felével és a vaj negyedével. A pürét ezután sűrű szitán átszűrjük.

A mártáshoz a vajat írótlanítjuk, de készíthetjük barna vajjal is.

A fehérbort felforraljuk, hozzáadjuk a szeletelt hagymát, a tárkony felét, pár szem egész borsot, és a negyedére redukáljuk. Leszűrjük, hozzáadjuk a tojássárgájákat, és vízgőz felett habüstben verni kezdjük.

Ha megemelkedett és habos az állaga, lassan hozzácsurgatjuk a megtisztított vajat és az apróra vágott tárkonylevelet.

Sóval és citromlével ízesítjük.


lazacfilé , borsó , vaj , krémsajt , olívaolaj , salátaszív , tárkonyecet , szőlőmagolaj , salotta , fehérbor , tárkony , tojás

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra