Gyurik Gábor receptje
2020. augusztus 7.- 1,7 kg lazacfilé
- 70 dkg borsó
- 20 dkg vaj
- 8 dkg krémsajt
- 1 dl olívaolaj
- 3-4 db salátaszív
- 2 ek tárkonyecet
- 1/2 dl szőlőmagolaj
- 4 db tojássárgája
- 2 dl fehérbor
- 2 fej salotta hagyma
- 1 csokor tárkony
- só, egész bors
A zöldborsót leforrázzuk sós, enyhén cukros vízben. A felét egészben hagyjuk, a másik felét összeturmixoljuk a krémsajttal, a tárkony felével és a vaj negyedével. A pürét ezután sűrű szitán átszűrjük.
A fehérbort felforraljuk, hozzáadjuk a szeletelt hagymát, a tárkony felét, pár szem egész borsot, és a negyedére redukáljuk. Leszűrjük, hozzáadjuk a tojássárgájákat, és vízgőz felett habüstben verni kezdjük.
Ha megemelkedett és habos az állaga, lassan hozzácsurgatjuk a megtisztított vajat és az apróra vágott tárkonylevelet.
lazacfilé , borsó , vaj , krémsajt , olívaolaj , salátaszív , tárkonyecet , szőlőmagolaj , salotta , fehérbor , tárkony , tojás