Az olívaolajból, a bodzaszörpből és a citromléből salátaöntetet készítünk. A kacsamell bőrös felét beirdaljuk, megsózzuk, majd serpenyőben lekérgezzük, utána 180 °C-os sütőben 8 percig sütjük. A kacsacombot tepsibe rakjuk, sózzuk, borsozzuk, rátesszük a rozmaringot, és felöntjük annyi olajjal, hogy épp ellepje.
Sütőben 140 °C-on kb. 2 órát sütjük.
A lisztből és a forró vízből derelyét készítünk. A céklát alaposan meghámozzuk, apró kockákra vágjuk és serpenyőben megpároljuk. Adunk hozzá sót, borsot és krémsajtot. Kihűtjük, derelyébe töltjük és megfőzzük. Az újrépát a gyömbérrel megfőzzük és pürét készítünk belőle. A salátát apróra vágjuk, meglocsoljuk az öntettel, és tálaljuk.