Receptek

Sült csirke rizibizivel

receptje

2020. március 27.

CSIRKE
HOZZÁVALÓK:

  • 4 db bőrös csirkecomb kicsontozva
  • kacsazsír a sütéshez

RIZIBIZI
HOZZÁVALÓK:

  • 200 g rizottórizs
  • 600 ml forró húsleves (vagy zöldségalaplé)
  • 60 ml száraz fehérbor
  • 80 g hideg vaj, kockázva
  • 3 ek olívaolaj
  • 50 g héjas cukorborsó
  • 1 kk petrezselyemlevél, finomra vágva

ZÖLDBORSÓHAB
HOZZÁVALÓK:

  • 200 g zöldborsó
  • só, fehérbors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Csirke elkészítése: A combot sózzuk, szorosan feltekerjük, megkötözzük. Serpenyőben körbepirítjuk a bőrét, majd 160 °C-os sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Pihentetjük. Tálalás előtt a kötözőzsineget eltávolítjuk, a húst felszeleteljük.

Rizibizi elkészítése: Olajon megforgatjuk a rizst, felöntjük borral, és teljesen elpárologtatjuk róla. Ezután folyamatos kevergetés mellett adagoljuk hozzá a forró levest, egyszerre mindig annyit, hogy épp ellepje, amíg a rizs meg nem puhul (15-17 perc, ne legyen teljesen puha). Hozzákeverjük a vajat, ha szükséges, sózzuk. Levesszük a tűzről, belekeverjük a zöldborsót, a petrezselymet.

Zöldborsóhab elkészítése: A borsót megfőzzük annyi vízben, amennyi épp csak ellepi, majd turmixoljuk. Ízesítjük, szűrőn átpasszírozzuk. Habszifonba töltjük, amelybe egy habpatront tekerünk. Tálaláskor a szifonból nyomjuk az ételre.

TIPP!
Ha nincs szifonunk, tejhabbal lazítjuk a zöldborsópürét.

TÁLALÁS
Húsos csirkecsontokból főzött pecsenyelével és zöldborsócsírával tálaljuk.


csirke

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra