Receptek

Sült fogas karfioltextúrákkal

Bindics Imre receptje

2020. július 15.
  • 80 dkg fogas
  • 1 dl olaj
  • 50 g vaj
  • 1 dl ecet
  • 80 dkg karfiol
  • 50 dkg cékla
  • 20 dkg vaj
  • 10 g kurkuma
  • 30 dkg burgonya
  • só, szerecsendió
  • tintahallal színezett zsemlemorzsa


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A fogast letisztítjuk, beirdaljuk és olajon lepirítjuk. A bőrös felét sózzuk, majd megfordítjuk és hozzáadjuk a vajat. Készre sütjük. A karfiolt rózsáira szedjük, majd három részre osztjuk.

Az első részt megpároljuk, majd pürésítjük vajjal és céklalével.

A második részből pácolt karfiolt készítünk: a cékla levét kifacsarjuk, ecetet adunk hozzá és 1 órára beáztatjuk ebbe a karfiolt.

A harmadik részt blansírozzuk, hozzáadjuk a kurkumát, és amikor még egy picit roppanós, leszűrjük. A fogas leeső darabjaiból a burgonyával együtt sűrű pürét készítünk, majd beleforgatjuk a morzsába és kisütjük.

A képen látható módon tálaljuk.



fogas , olaj , vaj , ecet , karfiol , cékla , kurkuma , burgonya , szerecsendió , tintahallal színezett zsemlemorzsa

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra