Bindics Imre receptje
2020. július 15.- 80 dkg fogas
- 1 dl olaj
- 50 g vaj
- 1 dl ecet
- 80 dkg karfiol
- 50 dkg cékla
- 20 dkg vaj
- 10 g kurkuma
- 30 dkg burgonya
- só, szerecsendió
- tintahallal színezett zsemlemorzsa
A fogast letisztítjuk, beirdaljuk és olajon lepirítjuk. A bőrös felét sózzuk, majd megfordítjuk és hozzáadjuk a vajat. Készre sütjük. A karfiolt rózsáira szedjük, majd három részre osztjuk.
Az első részt megpároljuk, majd pürésítjük vajjal és céklalével.
A második részből pácolt karfiolt készítünk: a cékla levét kifacsarjuk, ecetet adunk hozzá és 1 órára beáztatjuk ebbe a karfiolt.
A harmadik részt blansírozzuk, hozzáadjuk a kurkumát, és amikor még egy picit roppanós, leszűrjük. A fogas leeső darabjaiból a burgonyával együtt sűrű pürét készítünk, majd beleforgatjuk a morzsába és kisütjük.
A képen látható módon tálaljuk.
fogas , olaj , vaj , ecet , karfiol , cékla , kurkuma , burgonya , szerecsendió , tintahallal színezett zsemlemorzsa