Receptek

Szarvasgerinc édesburgonyával és fűszeres véreshurka-ropogóssal

Bindics Imre receptje

2020. június 6.
  • 80 dkg szarvasgerinc
  • 50 dkg édesburgonya
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg vér
  • 25 dkg zsemlekocka
  • borókabogyó
  • majoránna, só, bors
  • tojás, liszt
  • 50 g petrezselyem
  • 20 g kakukkfű
  • 50 g hagymapor
    retek

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Nehéz

A szarvasgerincet sózzuk, borsozzuk, forró serpenyőben lekérgezzük, majd 175 °C-os sütőben 8 perc alatt készre sütjük.

Az édesburgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, burgonyanyomón átnyomjuk, és belekeverjük a szobahőmérsékletű vajat.

A vérből, 20 dkg zsemlekockából, majoránnából, borókabogyóból, sóból és borsból véreshurka-golyókat készítünk.

A maradék zsemlekockát a petrezselyemmel, hagymaporral, kakukkfűvel leturmixoljuk, és ezzel, valamint a liszttel és a tojással bepanírozzuk a golyókat.

Tálaláskor friss retket reszelünk a tetejére.


szarvasgerinc , édesburgonya , vaj , vér , borókabogyó , zsemlekocka , majoranna , liszt , petrezselyem , kakukkfű

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra