Bindics Imre receptje
2020. június 6.- 80 dkg szarvasgerinc
- 50 dkg édesburgonya
- 20 dkg vaj
- 20 dkg vér
- 25 dkg zsemlekocka
- borókabogyó
- majoránna, só, bors
- tojás, liszt
- 50 g petrezselyem
- 20 g kakukkfű
- 50 g hagymapor
retek
A szarvasgerincet sózzuk, borsozzuk, forró serpenyőben lekérgezzük, majd 175 °C-os sütőben 8 perc alatt készre sütjük.
Az édesburgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, burgonyanyomón átnyomjuk, és belekeverjük a szobahőmérsékletű vajat.
A vérből, 20 dkg zsemlekockából, majoránnából, borókabogyóból, sóból és borsból véreshurka-golyókat készítünk.
A maradék zsemlekockát a petrezselyemmel, hagymaporral, kakukkfűvel leturmixoljuk, és ezzel, valamint a liszttel és a tojással bepanírozzuk a golyókat.
Tálaláskor friss retket reszelünk a tetejére.
szarvasgerinc , édesburgonya , vaj , vér , borókabogyó , zsemlekocka , majoranna , liszt , petrezselyem , kakukkfű