Receptek

Tavaszi citromos tarte

Kocsis Regina receptje

2021. április 21.

Omlós tésztához:

  • 250 g liszt
  • 200 g enyhén puha vaj
  • 100 g porcukor
  • 1 csipetnyi só
  • 2 db tojássárgája

Mázhoz:

  • 1 db tojássárgája
  • 1 ek tej

Krémhez:

  • 4 db biocitrom
  • 5 db tojássárgája
  • 250 g cukor
  • 200 g tejszín

A tetejére:

  • 30 g porcukor
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Az omlós tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, és befóliázva 2 órát pihentetjük a hűtőben. A tésztát 3 mm vastagságúra nyújtjuk, és egy 28 cm átmérőjű tarte-formát kibélelünk vele, ezt újabb 20 percet pihentetjük a hűtőben, majd 180 °C-on 20 percig vakon sütjük (sütőpapírral letakarjuk és babbal megszórjuk), majd a nehezéket levéve további 15 percig.

A sütő hőmérsékletét 170 °C-ra mérsékeljük, a tésztát hagyjuk kissé kihűlni, majd a belsejét megkenjük a tojásmázzal, és további 5 percre a sütőbe helyezzük.

A töltelékhez finomra reszeljük a citromok héját, kifacsarjuk a levét, majd leszűrjük. A tojások sárgáját és a cukrot tálban simára keverjük, ráöntjük a citrom levét és a héját, óvatosan hozzákeverjük az enyhén felvert tejszínhabot.

Hűtőben pihentetjük 15 percet, a sütőt 150 °C-ra mérsékeljük, majd a krémet átkeverés után a kihűlt tésztába töltjük és 80 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd 12 órán át hűtőben pihentetjük.

A porcukor felével megszórjuk, és konyhai lángszóróval karamellizáljuk, majd a másik felével ismét. Azonnal tálalhatjuk, hűtőben tároljuk ezt a könnyed, savanykás tarte-ot.


liszt , vaj , porcukor , tojás , tej , tejszín , biocitrom

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra