Receptek

Tépett vaddisznósüldő, széles metélt, vargánya

Jahni László receptje

2020. október 27.
  • 40 dkg vadsült (comb vagy lapocka)
  • 30 dkg vargányagomba
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg széles metélt
  • 12 dkg kemény, érlelt sajt
  • só, bors
  • friss kakukkfű
  • vaj, olívaolaj
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

Az egészben sütött combot vagy lapockát szálakra tépjük. A vargányát szeleteljük, zsiradékon finomra vágott hagymán, fokhagymán megpirítjuk, hozzátesszük a szálakra tépett húst.

Ízesítjük sóval, borssal, friss kakukkfűvel.


A szélesmetéltet bő, sós vízben kifőzzük, pici főzővízzel hozzátesszük a húshoz, összeforraljuk
kevés vajjal vagy olívaolajjal (vagy mindkettővel). Kemény, érlelt sajttal tálaljuk.


vad , vaddisznócomb , vargányagomba , vöröshagyma , fokhagyma , széles metélt , vaj , sajt , olívaolaj , kakukkfű

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra