Jahni László receptje
2020. október 27.- 40 dkg vadsült (comb vagy lapocka)
- 30 dkg vargányagomba
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 50 dkg széles metélt
- 12 dkg kemény, érlelt sajt
- só, bors
- friss kakukkfű
- vaj, olívaolaj
Az egészben sütött combot vagy lapockát szálakra tépjük. A vargányát szeleteljük, zsiradékon finomra vágott hagymán, fokhagymán megpirítjuk, hozzátesszük a szálakra tépett húst.
A szélesmetéltet bő, sós vízben kifőzzük, pici főzővízzel hozzátesszük a húshoz, összeforraljuk
kevés vajjal vagy olívaolajjal (vagy mindkettővel). Kemény, érlelt sajttal tálaljuk.
vad , vaddisznócomb , vargányagomba , vöröshagyma , fokhagyma , széles metélt , vaj , sajt , olívaolaj , kakukkfű