Segal Viktor receptje
2020. március 18.- 20 dkg vörös lencse
- 1 db salotta hagyma, finomra aprítva
- 1 szál póréhagyma (fehér és zöld része egyaránt) finomra aprítva
- 1 szál sárgarépa finomra aprítva
- 1/2 db szárzeller finomra aprítva
- 1/2 db zellergyökér finomra aprítva
- 2 db kelkáposztalevél csíkokra vágva
- 2 csipet őrölt római kömény
- 1 l zöldség- vagy húsalaplé
- 2 ek vaj
- 4 db bajor mini grillkolbász
- 1 tk olaj a kolbász sütéséhez
- só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Egy serpenyőben két evőkanál vajat hevítünk, és kb. két percig pirítjuk a zöldségeket. Ekkor hozzáadjuk a fűszereket, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük a zöldség- vagy húsalaplével és készre főzzük a levest. A kolbászokat forró serpenyőben egy evőkanál olajon megsütjük. A serpenyőt lehúzzuk a tűzről, majd a még forró serpenyőben 1-2 percig fonnyasztjuk a felcsíkozott kelkáposztaleveleket. Sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor a levesre kanalazzuk a kelkáposztát, és ráhelyezünk adagonként egy-egy kolbászt.
