Andriska István receptje
2021. június 9.- 4 db gömbcukkini
- 20 dkg cukkini
- 20 dkg kaliforniai paprika
- 20 dkg paprika
- 10 dkg gomba
- 10 dkg lila hagyma
- 8 ek olasz arrabbiata mártás
- 1/2 dl olívaolaj
- 40 dkg kecskesajt
ARRABBIATA MÁRTÁS
HOZZÁVALÓK:
- 40 dkg hámozott, kockákra vágott paradicsom
- 20 dkg vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 dl olívaolaj
- 1 dkg só
- 1 dkg cukor
- 1/2 csokor bazsalikom
- 1 dkg étkezési keményítő
A finomra vágott vöröshagymát az olívaolajon megpirítjuk, levesszük a tűzhelyről, beletesszük a gerezdekre vágott fokhagymát, fűszereket és a paradicsomot, visszahelyezzük a tűzhelyre, és felforralás előtt a keményítővel besűrítjük.
Olívaolajon megpirítjuk a nagyobb kockákra vágott zöldségeket, és összekeverjük a mártással. Beletöltjük a gömbcukkinikbe.
A lisztezett kecskesajtot rostlapon vagy serpenyőben mindkét oldalán megpirítjuk.
gömbcukkini , cukkini , kaliforniai paprika , paprika , gomba , lila hagyma , olívaolaj , kecskesajt , bazsalikom , paradicsom , vöröshagyma , fokhagyma , étkezési keményítő