Receptek

Toszkán zöldségek gömbcukkinibe töltve, házi grill kecskesajttal

Andriska István receptje

2021. június 9.
  • 4 db gömbcukkini
  • 20 dkg cukkini
  • 20 dkg kaliforniai paprika
  • 20 dkg paprika
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg lila hagyma
  • 8 ek olasz arrabbiata mártás
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 40 dkg kecskesajt

ARRABBIATA MÁRTÁS
HOZZÁVALÓK:

  • 40 dkg hámozott, kockákra vágott paradicsom
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 1 dkg só
  • 1 dkg cukor
  • 1/2 csokor bazsalikom
  • 1 dkg étkezési keményítő

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A finomra vágott vöröshagymát az olívaolajon megpirítjuk, levesszük a tűzhelyről, beletesszük a gerezdekre vágott fokhagymát, fűszereket és a paradicsomot, visszahelyezzük a tűzhelyre, és felforralás előtt a keményítővel besűrítjük.

A gömbcukkiniknek levágjuk a kalapját, kivájjuk a közepét, sütőben 200 °C-on 10 percig sütjük.


Olívaolajon megpirítjuk a nagyobb kockákra vágott zöldségeket, és összekeverjük a mártással. Beletöltjük a gömbcukkinikbe.

A lisztezett kecskesajtot rostlapon vagy serpenyőben mindkét oldalán megpirítjuk.


gömbcukkini , cukkini , kaliforniai paprika , paprika , gomba , lila hagyma , olívaolaj , kecskesajt , bazsalikom , paradicsom , vöröshagyma , fokhagyma , étkezési keményítő

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra