A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Vaddisznópástétom tésztában

Galgóczi Gábor receptje

2018. november 8.
  • 300 g darált vaddisznólapocka
  • 300 g kockázott vaddisznólapocka
  • 20 g panko morzsa
  • 2 db tojás
  • 200 g kacsamáj
  • 25 g rókagomba
  • 20 g só
  • 2 g fekete bors
  • 5 g szarvasgomba
  • 100 g szalonnakocka
  • 2 g fokhagyma
  • 10 g salottahagyma
  • 1 g fűszerpaprika
  • 10 g pisztácia
  • 25 g petrezselyemlevél

PÂTE BRISÉE (PÁSTÉTOMTÉSZTA)
HOZZÁVALÓK:

  • 250 g liszt
  • 205 g vaj
  • 3 g só
  • 55 g hideg víz (a keverés végén)
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Nehéz
Vaddisznópástétom elkészítése:
A darált és a kockázott vaddisznóhúst, szalonnát összekeverjük. Hozzáadjuk a fűszereket, az összevágott gombákat és a tojást. Egy órán át érleljük, majd ismételten átkeverjük. A húsmasszát tésztával kibélelt, tojással kikent és elősütött formába töltjük, tetejét tésztalappal befedjük. Tojással lekenjük, és a tetejét megszurkáljuk. 160 °C-on kb. 1 óra 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Páte brisée elkészítése:
A tésztát keverőgépben alaposan összedolgozzuk. A keverés végén hozzáadjuk a vizet, ami megadja a tészta végleges állagát. A kész tésztát 4 órát pihentetjük hűtőben. Pihentetés után 4 mm vékonyra kinyújtjuk, formába helyezzük. A tésztát a formában sütőpapírral letakarjuk, babbal vagy lencsével lesúlyozva 180-200 °C-on 15-20 percig (sütőtől függően), folyamatosan figyelve sütjük.



pisztácia , salotta , szarvasgomba , rókagomba , kacsamáj , tojás , panko morzsa , vaddisznólapocka , szalonna , fokhagyma , fűszerpaprika , petrezselyemlevél , liszt , vaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra