Galgóczi Gábor receptje
2018. november 8.- 300 g darált vaddisznólapocka
- 300 g kockázott vaddisznólapocka
- 20 g panko morzsa
- 2 db tojás
- 200 g kacsamáj
- 25 g rókagomba
- 20 g só
- 2 g fekete bors
- 5 g szarvasgomba
- 100 g szalonnakocka
- 2 g fokhagyma
- 10 g salottahagyma
- 1 g fűszerpaprika
- 10 g pisztácia
- 25 g petrezselyemlevél
PÂTE BRISÉE (PÁSTÉTOMTÉSZTA)
HOZZÁVALÓK:
- 250 g liszt
- 205 g vaj
- 3 g só
- 55 g hideg víz (a keverés végén)
A darált és a kockázott vaddisznóhúst, szalonnát összekeverjük. Hozzáadjuk a fűszereket, az összevágott gombákat és a tojást. Egy órán át érleljük, majd ismételten átkeverjük. A húsmasszát tésztával kibélelt, tojással kikent és elősütött formába töltjük, tetejét tésztalappal befedjük. Tojással lekenjük, és a tetejét megszurkáljuk. 160 °C-on kb. 1 óra 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Páte brisée elkészítése:
A tésztát keverőgépben alaposan összedolgozzuk. A keverés végén hozzáadjuk a vizet, ami megadja a tészta végleges állagát. A kész tésztát 4 órát pihentetjük hűtőben. Pihentetés után 4 mm vékonyra kinyújtjuk, formába helyezzük. A tésztát a formában sütőpapírral letakarjuk, babbal vagy lencsével lesúlyozva 180-200 °C-on 15-20 percig (sütőtől függően), folyamatosan figyelve sütjük.
pisztácia , salotta , szarvasgomba , rókagomba , kacsamáj , tojás , panko morzsa , vaddisznólapocka , szalonna , fokhagyma , fűszerpaprika , petrezselyemlevél , liszt , vaj