Receptek

Vaníliapuding házi eper-rebarbara lekvárral, mandulás vajastésztával

Varga J. Viktor receptje

2020. július 29.
  • 3 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 6 db tojás
  • 1 rúd vanília
  • 3 ek cukor
  • eper-rebarbara lekvár

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A tejszínt a tejjel, cukorral, vaníliával, 1 egész tojással és 5 tojássárgájával összekeverjük, majd leszűrjük.

Kerámiaformákba öntve vízfürdőben, előmelegített sütőben 160 °C-on lefedve kb. harminc perc alatt készre gőzöljük.

Kihűlés után a formákból kifordítjuk és a tetejére rakott eper-rebarbara lekvárral tálaljuk.




rebarbara , eper , vanília , tejszín , tej , tojás , eper-rebarbara lekvár