Receptek

Vörösboros mangalicapofa

Cetner Attila receptje

2021. február 9.
MANGALICAPOFA
HOZZÁVALÓK:

  • 1000 g mangalicapofa
  • 150 g sárgarépa
  • 50 g zöldség
  • 50 g zeller
  • 2 db babérlevél
  • 4 szál kakukkfű
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 ek paradicsompüré
  • 600 ml vörösbor
  • 150 g liszt
  • 1 ek libazsír
  • frissen őrölt bors
  • só ízlés szerint

PIRÍTOTT CSÁSZÁRHÚS
HOZZÁVALÓK:

  • 400 g császárhús
  • 500 g libazsír
  • 3 szál kakukkfű
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek vaj
  • frissen őrölt bors
  • só ízlés szerint

ROZMARINGOS BURGONYAKRÉM
HOZZÁVALÓK:

  • 1000 g burgonya
  • 200 g vaj
  • 150 ml tejszín
  • 2 szál rozmaring
  • frissen őrölt bors
  • só ízlés szerint
ADAG: 6 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

MANGALICAPOFA ELKÉSZÍTÉSE:
A mangalicapofát megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk, majd elősütjük. A maradék zsiradékban először a paradicsompürét, majd a zöldségeket is hozzáadva lepirítjuk, utána visszahelyezzük a mangalicapofákat, felöntjük alaplével és az előzetesen már kiforralt vörösborral. Amikor a mangalicapofa elkészült, kivesszük, és tálalásig melegen tarjuk. A mártását leszűrjük, beforraljuk és utánaízesítünk, ha szükséges.

PIRÍTOTT CSÁSZÁRHÚS ELKÉSZÍTÉSE:
A császárhúsból eltávolítunk minden porcot, majd a bőrét levágjuk és daraboljuk. Megsózzuk, borsozzuk, és vajon a friss fűszerekkel együtt lesütjük. Ezután libazsírba rakjuk, és alacsony hőmérsékleten megsütjük. Az elkészült császárhúst szeleteljük, majd serpenyőben ropogósra sütjük.

ROZMARINGOS BURGONYAKRÉM ELKÉSZÍTÉSE:
A burgonyából az ismert módon burgonyapürét készítünk, csak a szokásos módon lazább állagúra hagyjuk. Vajon futtatott, finomra vágott rozmaringgal ízesítjük, és melegen tartjuk tálalásig.

TÁLALÁS:

Fagylaltoskanállal a burgonyapüréből gombócot formázunk, a mangalicapofát és a sült császárhúst a saját mártásával ízlésesen mellé tálaljuk.


mangalicapofa , sárgarépa , zöldség , zeller , babérlevél , kakukkfű , fokhagyma , paradicsompüré , vörösbor , liszt , libazsír , császárhús , burgonya , tejszín , rozmaring

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra