Nábelek Zsófia receptje
2020. december 28.- 200 g vörös lencse
- 2 tk római kömény
- 5 dl zöldségalaplé vagy víz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej salottahagyma
- 2 ek olívaolaj
- 1 citrom leve
- só, bors
A vörös lencsét fél órára hideg vízbe áztatjuk. Az olívaolajat felforrósítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott salottát, megdinszteljük, majd hozzáadjuk az összezúzott, durvára darabolt fokhagymát és a római köményt.
majd adjuk hozzá a leszűrt vörös lencsét.
Öntsük fel az alaplével vagy vízzel, és félig lefedve, alacsony lángon főzzük 20-25 percig, amíg a lencse teljesen megpuhul és kicsit szétesik.
Ízesítsük sóval, borssal, citromlével, tálaljuk forrón vagy langyosan, korianderrel megszórva.
vörös lencse , római kömény , zöldségalaplé , salottahagyma , fokhagyma , olívaolaj , citrom leve