Receptek

Vöröslencse-főzelék római köménnyel

Nábelek Zsófia receptje

2020. december 28.
  • 200 g vörös lencse
  • 2 tk római kömény
  • 5 dl zöldségalaplé vagy víz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej salottahagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A vörös lencsét fél órára hideg vízbe áztatjuk. Az olívaolajat felforrósítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott salottát, megdinszteljük, majd hozzáadjuk az összezúzott, durvára darabolt fokhagymát és a római köményt.

Addig pirítsuk, amíg a római kömény illatosan pattogzik,


majd adjuk hozzá a leszűrt vörös lencsét.
Öntsük fel az alaplével vagy vízzel, és félig lefedve, alacsony lángon főzzük 20-25 percig, amíg a lencse teljesen megpuhul és kicsit szétesik.
Ízesítsük sóval, borssal, citromlével, tálaljuk forrón vagy langyosan, korianderrel megszórva.


vörös lencse , római kömény , zöldségalaplé , salottahagyma , fokhagyma , olívaolaj , citrom leve

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra