Tizenegy év elteltével új arculatot kap Budapest egyik legismertebb szállodai bárja, a Kempinski Hotel Corvinus Budapest földszintjén található Blue Fox The Bar. A teljes koncepcióban és minden apró részletben megtapasztalhatjuk a változást a logótól kezdve az enteriőrön át a menü választékáig.
Az Erzsébet tér látványát az óriáskerék határozza meg, amely a Blue Fox The Box teraszán ülve és a bár asztalai mellől is lenyűgöző. Ez a „panoráma” jelenik meg a bár új logójában, jelezve az egyedi lokációt a magyar főváros szívében. A kerék, mint szimbólum, azonban többet is takar, olyan körforgást, vagyis életciklust, amely a bár kínálatát is meghatározza.
A menülap az ételekkel kezdődik, majd a pezsgők, borok, párlatok következnek, a koktélokat pedig önálló, kilenc tételből álló signature menü tartalmazza. Az élet és a természet körforgására épülő koktéllap három eleme a mag stádiumát mutatja meg, másik három a virágot, az utolsó hármasban pedig a termés jelenik meg valamilyen gyümölcs vagy zöldség formájában.
„A ’life cycle’ koktélok mellett megtaláljuk kedves ismerőseinket is, vagyis közkedvelt ízeket, alapanyagokat, ezek adják a klasszikus koktélok DNS-ét, melyeket Blue Fox-stílusban alkot újra a csapat a Basil Smashtól kezdve a Martiniken át az Old Fashioned-ig.
Az új koktéllap egyik itala, a Jasmine Fizz
A spirit-szekció is kibővült, különösen hangsúlyos az agave alapú tequila és mezcal kínálat, a közeljövő új nagy trendje a bárkultúrában. A párlatok mellett egy-egy híres koktél története is szerepel, inspirálva a vendéget arra, hogy kóstolja meg például Hemingway kedvencét, a Daiquirit bármelyik rumból.” – mondta Molnár Balázs, Creative Beverage Director.
A Blue Fox bárkonyhájában olyan fogások készülnek, melyek egy lazább vacsorának is beillenek. Ugyanakkor egyszerűbb, komfortosabb ízek kerülnek a tányérra a burgerektől kezdve a taco-n át a steakig, melyeket a világ bármely pontján szívesen fogyaszt a vendég, ha beül egy hotelbárba. Itt péntek és szombat esténként zenei programok is várják a közönséget, változatos DJ-szettek vokálos vagy hangszeres kísérettel a miniszínpadon, illetve a keverőpult mögött.
Itt hívnánk fel a figyelmet arra, hogy megjelent a Magyar Konyha decemberi lapszáma, melyhez a szerkesztőség ezúttal a Top 10 Gasztrokalauz Budapest című kiadványát adja ajándékba. A kis könyv 15 kategóriában listázza Budapest 10-10 legjobb helyét, ennek értelmében 150 helyet ajánl nem csak ínyenceknek. A kategóriák között ott vannak természetesen a koktélbárok is, melynek top 10-es listájában helyet kapott a Blue Fox Bar is.