A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Hírek

Orbán Szilvia

2019. november 25.

A színész-komikus nemrégiben kollégája, Amy Schumer podcastjában beszélt arról, hogy beadta a jelentkezését egy étteremlánchoz.

Bill Murray-t a legtöbben talán a Szellemirtók, a Mi történt Bobbal? és az Elveszett jelentés című filmekből ismerik, de a világszerte ismert sztár a műsorban elismerte, hogy elérkezettnek látja az időt egy jelentős karrierváltáshoz.

A szintén komikus Amy Schumer 3 Girls, 1 Keith című podcastjába hívta meg a színészt, ahol többek között golfról és a Saturday Night Live című legendás, többszörös Emmy-díjas NBC szériánál töltött időkről beszélgettek.

Murray mesélt a szívének legkedvesebb színészi alakításairól is. Elmondta, hogy a Jarmusch-féle Hervadó virágokat például imádta készíteni, és a szerepe akkora hatással volt rá, hogy komolyan elgondolkodott: az alkotás után érdemes-e még filmezéssel foglalkoznia.

„Azt éreztem, hogy ennél jobbat nem fogok tudni csinálni. Komolyan úgy gondoltam, hogy ennyi volt, ez a vége. Elgondolkodtam rajta, hogy elérkezett az idő, hogy valami újba kezdjek” – mesélte a színész. „De semmi nem jött.”

Ezen a ponton a diskurzus érdekes fordulatot vett, ugyanis a 69 éves színész mintegy mellékesen megjegyezte, hogy nagy vágya, hogy a P.F. Chang’s nevű étteremláncnál dolgozhasson. Ráadásul nem is bármelyikben, hanem egy konkrét étteremben, az Atlanta Nemzetközi Repülőtér területén található egységben.

„Igen, valóban kitöltöttem egy jelentkezési lapot az atlantai reptéren lévő éttermükben, mert azt gondolom, az egy nagyszerű hely” – érvelt Schumernek a komikus.

Amikor meghökkent kollégája azt firtatta, vajon milyen pozícióban látná magát szívesen a vendéglátóhelyen, Murray csak ennyit mondott: „Úgy láttam, hogy az ott dolgozók imádják a helyet.”



Úgy tűnik, hogy a szimpátia kölcsönös, hiszen a podcast sugárzása után nem sokkal a P. F. Chang’s hivatalos Twitter-oldala reagált is a sztár szavaira. Bejegyzésükben – amelyhez csatolták a témát felkapó CNN cikkét is – azt írták, hogy Murray felvételt nyert hozzájuk, és megkérdezték, hogy a komikus mikor tudna kezdeni (válaszról egyelőre nem tudunk).

Twitter-poszt >>


Közben az is kiderült, hogy az étteremlánc el sem olvasta Murray jelentkezését, ahogyan szakmai önéletrajzát sem elemezték – egyszerűen csak érezték, hogy a színész az ő emberük.

„Láttuk, hogyan dolgozik, és azt gondoljuk, ígéretes wok séf válhat belőle” – ecsetelte az étteremlánc marketingese, Tana Davila.

Ha a vicces kedvű Murray elfogadná a nyilvános állásajánlatot, az valójában nem is lenne akkora meglepetés, ugyanis a sztárnak nem ismeretlen a vendéglátóipar. Fivéreivel 2001-ben nyitotta meg a Murray Bros. Chaddyshack (a nevet és a tematikát Murray Golfőrültek című filmje ihlette) nevű első éttermét a floridai St. Augustine-ban, amit tavaly áprilisban egy második is követett Illinois államban.

Kapcsolódó cikkek