Receptek

Almás rácsos sütemény

Almás rácsos sütemény

Elmondta: Bálint Margit, Szirtosváralja

HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg alma
  • 50 dkg liszt
  • 4 db tojássárgája
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 15 dkg cukor
  • 1 db citrom
  • 1 zacskó sütőpor

ELKÉSZÍTÉSE:

Az almát meghámozzuk és lereszeljük. Addig kell a saját levében dinsztelni, amíg kezd apadni. Fahéj akkor kerül bele, amikor már majdnem kész. Utána teszünk bele 20-25 dkg cukrot. Meggyúrjuk a tésztát. A sütőport föl kell fújtatni a citrom levével, hogy ne érződjön a sütőpor íze. Majd a tészta háromnegyedét kinyújtjuk jó ujjnyi vastagságra, a többit félretesszük. Miután beletettük a tepsibe, egy kevés grízzel meghintjük, hogy ha esetleg az alma levet enged, akkor az szívja föl. Utána tesszük rá az almát, elsimítjuk, és akkor kell rátenni átlósan a rácsot. Forró sütőben megsütjük, és amikor kész, porcukorral meghintjük.

Az almát helyettesíthetjük lekvárral is, amiből 45 dkg kell, de akkor a cukor mennyiségét 10 dkg-ra kell csökkenteni. A tojásfehérjét fölverjük cukorral, és amikor a tészta félig megsült, akkor rákenjünk, visszatesszük, és készre sütjük. 

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.