Receptek

Almás rácsos sütemény

Bálint Margit receptje

2020. augusztus 4.
  • 1 kg alma
  • 50 dkg liszt
  • 4 db tojássárgája
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 15 dkg cukor
  • 1 db citrom
  • 1 zacskó sütőpor


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Az almát meghámozzuk és lereszeljük. Addig kell a saját levében dinsztelni, amíg kezd apadni. Fahéj akkor kerül bele, amikor már majdnem kész. Utána teszünk bele 20-25 dkg cukrot.

Meggyúrjuk a tésztát. A sütőport föl kell fújtatni a citrom levével, hogy ne érződjön a sütőpor íze. Majd a tészta háromnegyedét kinyújtjuk jó ujjnyi vastagságra, a többit félretesszük.

Miután beletettük a tepsibe, egy kevés grízzel meghintjük, hogy ha esetleg az alma levet enged, akkor az szívja föl.

Utána tesszük rá az almát, elsimítjuk, és akkor kell rátenni átlósan a rácsot.

Forró sütőben megsütjük, és amikor kész, porcukorral meghintjük.

Az almát helyettesíthetjük lekvárral is, amiből 45 dkg kell, de akkor a cukor mennyiségét 10 dkg-ra kell csökkenteni.

A tojásfehérjét fölverjük cukorral, és amikor a tészta félig megsült, akkor rákenjünk, visszatesszük, és készre sütjük.


alma , liszt , tojás , vaj , citrom , sütőpor

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra