A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Bableves füstölt csülökkel és „pereccel”

Jahni László receptje

2018. december 4.
  • 1 fej hagyma
  • 1 ek sertészsír
  • 100 g bab
  • 50 dkg abált füstölt csülök vagy füstölt hús
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A hagymát felaprítjuk, majd sertészsíron megfonnyasztjuk. Felöntjük a füstölt csülök (vagy valamilyen füstölt hús) abalevével, majd hozzáadjuk az egy éjszakára vízbe áztatott babot, valamint a kockákra vágott sárgarépát és gyökeret.

Mikor már majdnem megfőttek a zöldségek, világos rántást készítünk: egy evőkanál zsíron megpirítunk egy kanál lisztet kevés pirospaprikával és fokhagymával. Hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk és alaposan kiforraljuk.

A perechez könnyű csipetkét készítünk: egy tojáshoz annyi lisztet adunk (kb. 60 g), amitől gyúrható, könnyen formázható tésztát kapunk, sóval ízesítjük. Deszkán vékony rudakat sodrunk belőle, és kevés tojással megragasztva perec alakúra formázzuk. Külön, vagy a levesbe főzve készítjük. A levest forrón, zsíros tejföllel és a füstölt csülökkel tálaljuk.


sárgarépa , petrezselyemgyökér , bab , abált füstölt csülök , vöröshagyma

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra