Receptek

Kacsanyak mentás-petrezselymes kuszkuszsalátával

Kacsanyak mentás-petrezselymes kuszkuszsalátával

Jahni László receptje (4 fő részére)

Hozzávalók:

  • 50 dkg főtt kacsanyakhús
  • 20 dkg kuszkusz
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 6 csokor petrezselyem
  • 1 csokor menta
  • 20 dkg paradicsom
  • só, bors

Elkészítése:
A kacsanyakból hagyományos módon húslevest főzünk. Ezután a nyakakról lebontjuk a húst és szálakra tépkedjük. A kész levest forralással koncentráljuk, és ezzel ízesítjük a kacsanyakszálakat. A kuszkuszt enyhén megpirítjuk, és felöntjük forrásban lévő fele víz és fele húsleves keverékével (a folyadék a kuszkusz mennyiségének kétharmada legyen). Lefedjük és egy perc múlva villával alaposan elkeverjük. Tegyünk hozzá olívaolajat, finomra vágott mentát, jó sok petrezselymet és apróra vágott paradicsomkockát. Ízesítsük sóval, borssal.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.