Receptek

Gránátalmás báránymáj sültzöldség-salátával

Gránátalmás báránymáj sültzöldség-salátával

Tonté Barbara és Budai Zsanett receptje

Az autentikus cigány konyhára jellemző a belsőségek használata, vannak azonban olyan nem tipikus részek, amelyeket érdemes felvenni akár a rendszeresen elkészített ételeink sorába is. Ilyen olcsó és luxusminőségű alapanyag a báránymáj. Karakteres alapanyagról van szó, a máj tipikus jegyei mellett jelen van a bárány jellegzetes íze, de nem tolakodó, faggyús módon, hanem tökéletes harmóniában. Az elkészítése is rendkívül egyszerű és gyors.

HOZZÁVALÓK:

  • 1 db nagyobb padlizsán
  • 1 db cukkini
  • 4 db paradicsom
  • 1/2 db citrom leve
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1/2 csokor koriander
  • 40 dkg báránymáj
  • római kömény
  • gránátalmaszirup
  • 1/2 dl olívaolaj
  • só, bors
  • 1 db friss gránátalma a tálaláshoz

ELKÉSZÍTÉSE:

A salátához a padlizsánt maghámozom, a cukkinivel együtt körülbelül azonos méretű darabkákra kockázom, és egy-egy kanál olívaolajon átsütöm. Elkészítem az öntetet: a citrom levéhez egy evőkanál olívaolajat keverek, és hozzáadom a felaprított zöldfűszereket. A paradicsomot felkockázom, összekeverem a sült zöldségekkel és az öntettel. A májat ujjnyi vastagra szelem, minden szeletet megszórok római köménnyel, és serpenyőben fél-egy perc alatt megpirítom az egyik oldalát, meglocsolom néhány evőkanál gránátalmasziruppal, és megfordítom a szeleteket. Öntök még néhány evőkanál szirupot a másik oldalára, és néhány másodpercen keresztül sütöm. Sütést követően sózom és frissen őrölt borssal ízesítem.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább