Receptek

Spárga eperrel

Spárga eperrel

Kalla Kálmán receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg fehér spárga tisztítva, mosva
  • 3 szem kockacukor
  • 50 dkg eper mosva, tisztítva
  • citromfű

BORHAB

HOZZÁVALÓK:

  • 1 csésze sauvignon blanc
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 90 g kristálycukor 1/2 csésze • spárgafőzőlé
  • 8 db tojássárgája

ELKÉSZÍTÉSE:

A spárgákat 30 mm-es darabokra vágjuk és enyhén sós-cukros vízben 8 percig főzzük, félretesszük A borhabhoz a tojássárgákat kikeverjük cukorral, citromhéjjal Hozzáadjuk a bort, és vízgőzön habverővel besűrítjuk, habosra verjük Vigyázzunk, ne hevítsük túl! Tányérokra helyezzük az epreket és a leszűrt langyos spárgákat Rákanalazzuk a borhabot, és mentalevéllel díszítjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább