Receptek

Gesztenyével töltött házinyúl spenóttal és házi aszalt paradicsommal

Kalla Kálmán receptje:

Gesztenyével töltött házinyúl spenóttal és házi aszalt paradicsommal

(4-6 személyre)

A NYÚL

HOZZÁVALÓK:
  • 1 db fiatal házinyúl
  • 1 ek vágott zsályalevél
  • 15 szelet bacon
  • só, frissen őrölt fehér bors
ELKÉSZÍTÉSE:

A nyulat a hasán keresztül kicsontozzuk, deszkára fektetve téglalap alakúra formázzuk. A húst egyenletesen elosztjuk, fűszerezzük.

A TÖLTELÉK

HOZZÁVALÓK:
  • 10 dkg császárszalonna kockára vágva
  • 15 dkg sertéstarja kockára vágva
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma kockára vágva
  • 1/2 csésze trombitagomba, szárítottból áztatjuk, leforrázva, apróra vágva
  • 25 dkg gesztenye tisztítva, sütve, összevágva
  • 1 db tojás
  • 1 ek morzsa
  • só, bors, zsálya, kakukkfű, turbolya, petrezselyem
ELKÉSZÍTÉSE:

A császárszalonnát kipirítjuk, ezen pirítjuk a hagymát, majd a sertéshúst. Belekeverjük a trombitagombát, a gesztenyét, a tojást. Befűszerezzük, majd belekeverjük a morzsát.

A TÖLTÖTT NYÚL

ELKÉSZÍTÉSE:

A tölteléket a nyúl közepére helyezzük, és belevarrjuk. Ezután baconszeletekbe tekerjük, és a bacont sonkakötéssel rögzítjük rajta.80 °C-os sütőben sütjük 70 °C-os maghőmérsékletig. Pihentetés után a csontjaiból jus-t (pecsenyelé) készítünk. A kötözőspárgákat kivesszük, és tálalás előtt szeleteljük 20 mm vastagra.

A KÖRET

HOZZÁVALÓK:
  • 20 dkg paraj
  • 30 g vaj
  • 1 dl olívaolaj
  • 9 db paradicsom
  • só, bors, kakukkfű, fokhagyma
ELKÉSZÍTÉSE:

Szép egyforma parajleveleket forrázunk dísznek. Jeges vízben lehűtjük, egyenként tányérra tesszük, sózzuk, borsozzuk és olajjal átkenjük. A többi parajt forrázás után kissé átvágjuk, sóval, borssal, fokhagymával fűszerezzük, és olvasztott vajban átmelegítjük. A paradicsomot leforrázzuk, hámozzuk. Négyfelé vágjuk, a magházat kivágjuk. A homorú oldalát sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel megszórjuk, olajos fokhagymával bekenjük. Sütőpapíron egymás mellé helyezzük, és 80 °C-on 1 órán át szárítjuk. Megfordítjuk, leolajozzuk, és még 1 órát szárítjuk.

TÁLALÁS:

Meleg parajt teszünk a tányér közepére, erre helyezünk 2 szelet gesztenyés töltött nyulat. A szeleteket körberakjuk parajlevelekkel és aszalt paradicsommal. A jus-t külön kínáljuk.


Ossza meg ismerőseivel:
Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább