A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Baconbe tekert harcsafilé tejfölös káposztával

Tivadar György receptje

2019. december 13.
  • 60 dkg szürkeharcsafilé
  • 30 dkg szeletelt bacon
  • 1 fej kelkáposzta
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db zellergumó
  • 1 db vöröshagyma
  • 25 dkg tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, fekete bors
  • őrölt kömény
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A halfiléből hasábokat vágunk, sózzuk, borsozzuk. A baconszeleteket egymás mellé helyezzük egy folpackra, rátesszük a halat, majd feltekerjük. Utána alufóliába is beletekerjük, és 10 percre kb. 60 °C-os vízfürdőbe tesszük a tekercseket, ezután jeges vízben hűtjük őket. A maradék szeletelt bacont csíkokra vágjuk és serpenyőben kipirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a szeletelt fokhagymát, majd a kis kockákra vágott répát és a zellergumót, majd amikor megpuhultak, akkor a vékony csíkokra vágott, leforrázott kelkáposztát is. Ízesítjük borssal, köménnyel, sózzuk, hozzáadjuk a tejfölt és összeforraljuk. A haltekercseket
kicsomagoljuk, és forró serpenyőben körbesütjük, hogy a bacon egyenletesen piruljon.


tejföl , szeletelt bacon , sárgarépa , kelkáposzta , szürkeharcsafilé , fokhagyma , vöröshagyma , kömény , zellergumó

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra