A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Becsinált leves

Litauszki Zsolt receptje

2018. május 24.
  • 1 db csirkéből csirkeaprólék
  • 1 db répa
  • 1 db zeller zöldjével
  • 1 db petrezselyem zöldjével
  • 1 db újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom
  • 2 ek kacsazsír
  • só, bors, kakukkfű
  • 1 ek liszt
  • 3 ek tejföl

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A csirkeaprólékot másfél-két liter vízben főzni kezdjük, a levét ízesítjük a feldarabolt, megtisztított zöldség kétharmadával. A maradék zöldséget kockákra vágjuk és ressre főzzük a csirkelében, amikor már javarészt megfőtt a hús. Közben rántást készítünk a zsírból és a lisztből: a forró zsiradékhoz fokozatosan, kevergetve hozzáadjuk a lisztet. Ha megpuhultak az aprólékok, leszűrjük a levet és a rántással csomómentesre kikeverjük. Újra felforraljuk, és ha szükséges, fűszerezzük. Hozzáadjuk a tejfölt. Csipetkével vagy galuskával tálaljuk.


répa , zeller , petrezselyem , kacsazsír , kakukkfű , tejföl , fokhagyma , citrom , csirkeaprólék , újhagyma

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra