Receptek

Birkapörkölt tarhonyával

Birkapörkölt tarhonyával

Tivadar György receptje 4 fő részére

BIRKAPÖRKÖLT

HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg lapocka kockára vágva
  • 5 fej hagyma (40 dkg)
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 db paprika
  • 2 db paradicsom
  • 10 szelet füstölt szalonna
  • 3 ek fűszerpaprika

ELKÉSZÍTÉSE:
A kockára vágott füstölt zsírszalonnát kis lángon kiolvasztjuk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, majd a fokhagymát, lassan karamellizáljuk, majd hozzáadjuk az összevágott paprikát, félrehúzzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával, és hozzáadjuk a húst. Amikor kiengedte a levét, sózzuk. Alaplével vagy vízzel folyamatosan pótoljuk a folyadékot, amíg el nem készül.

TARHONYA

HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg tarhonya
  • 10 dkg sárgarépakocka
  • 10 dkg angolzellerkocka
  • 1 l zöldségalaplé
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 ek vaj

ELKÉSZÍTÉSE:
Az olajat felhevítjük egy serpenyőben, hozzáadjuk a tarhonyát, megforgatjuk benne, majd apródonként felöntjük a zöldséglevessel, mindig annyit, amennyit éppen felszív. Ezen a módon készre főzzük a tarhonyát, mint a rizottót. A két elemet: a tarhonyát és a birkapörköltet összekeverjük, összemelegítjük, majd a zöldségkockákat is belekeverjük. Amikor levesszük a tűzről, egy kanálnyi vajat és friss vágott petrezselyemzöldjét is belekeverünk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább