Segal Viktor receptje
2021. október 25.- 4 db birsalma
- 1 ek koriandermag
- 1 tk egész fekete bors
- citrom
- 15 dkg cukor
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
1.
Négy birsalmát meghámozunk, kicsumázzuk, a szeleteket azonnal citromos vízbe helyezzük, hogy ne színeződjenek el. Egy lábasba tesszük a birsalma héját és a magházat, felöntjük vízzel, citrom levet, 1 ek koriandermagot, 1 tk egész fekete borsot, 15 dkg cukrot adunk hozzá.
Erős lángon forraljuk, amíg felére be nem forrt.
2.
Leszűrjük, és a szirupot ismét felmelegítjük. Hozzáadjuk a cikkekre vágott birsalmát,
és kb. 10 perc alatt puhára főzzük.
3.
A gyümölcsöt kiemeljük, félretesszük, a fűszeres szirupot pedig a felére beforraljuk.
Langyosra hűtjük, majd ráöntjük a birsalmára.
4.
Befőttesüvegekbe töltjük.