A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Birsalmakompót koriandermaggal, borssal

Segal Viktor receptje

2021. október 25.
  • 4 db birsalma
  • 1 ek koriandermag
  • 1 tk egész fekete bors
  • citrom
  • 15 dkg cukor
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

1.
Négy birsalmát meghámozunk, kicsumázzuk, a szeleteket azonnal citromos vízbe helyezzük, hogy ne színeződjenek el. Egy lábasba tesszük a birsalma héját és a magházat, felöntjük vízzel, citrom levet, 1 ek koriandermagot, 1 tk egész fekete borsot, 15 dkg cukrot adunk hozzá.

Erős lángon forraljuk, amíg felére be nem forrt.



2.
Leszűrjük, és a szirupot ismét felmelegítjük. Hozzáadjuk a cikkekre vágott birsalmát,

és kb. 10 perc alatt puhára főzzük.



3.

A gyümölcsöt kiemeljük, félretesszük, a fűszeres szirupot pedig a felére beforraljuk.

Langyosra hűtjük, majd ráöntjük a birsalmára.



4.

Befőttesüvegekbe töltjük.



birsalma , koriandermag , citrom

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra