Receptek

Túrógaluska túrófagylalttal

Sárközi Ákos receptje:

Túrógaluska túrófagylalttal

TÚRÓGALUSKA

HOZZÁVALÓK:

  • 25 dkg túró
  • 1 ek rétesliszt
  • 1 db tojássárgája

ELKÉSZÍTÉSE:

Az alapanyagokat összekeverjük, és habzsák segítségével forrásban lévő vízbe szaggatjuk. 2 percig főzzük, melegen tálaljuk.

TÚRÓFAGYLALT

HOZZÁVALÓK:

  • 25 dkg túró
  • 20 dkg cukor
  • 3 cl citromlé
  • 3,5 dl víz
  • 45 g glükóz

ELKÉSZÍTÉSE:

A vizet a cukorral és a glükózzal felforraljuk, majd hozzákeverjük a túrót, és fagylaltgépben elkészítjük.

TÁLALÁS

HOZZÁVALÓK:

  • 2 ek tejföl
  • 2 dkg porcukor
  • csipetnyi mentacukor
  • 2 g liofilizált (fagyasztva szárított) cseresznye (Sosa termék)

Friss tejfölt kevés porcukorral kikeverünk. Erre helyezzük a meleg galuskákat és egy gombóc túrófagylaltot. Mentacukorral és liofilizált cseresznyével tálaljuk.


Ossza meg ismerőseivel:
Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább