Receptek

Sütőtökkrém homoktövissel és mogyoróval, sült pisztráng

Sütőtökkrém homoktövissel és mogyoróval, sült pisztráng

Horváth Gábor receptje 4 fő részére

Hozzávalók:
1.

  • 12 dkg sütőtökkrém homoktövissel és mogyoróval
  • 4 db 7 dkg-os pisztrángfilé
  • kevéske étolaj a sütéshez

2.

  • 6 dkg törökmogyoró
  • 8 dkg tisztított sütőtök hasábra vágva
  • csipkebogyós balzsamecet a sütéshez

3.

  • ehető virág (pl. bársonyvirág)
  • csipkebogyómag-olaj

Elkészítése:
1. A törökmogyorót 170 °C-os sütőben 7-8 perc alatt aranybarnára sütjük. Még forrón lemorzsoljuk a
barnára sült héját, majd a mogyorószemeket félbevágjuk, és tálalásig félretesszük.

2. A besózott pisztrángfiléket a bőrös oldalukon forró serpenyőben kevéske olajon szép pirosra sütjük. Egy pillanatra megfordítjuk őket, majd kivesszük a serpenyőből, és melegen tartjuk. A még forró serpenyőbe a tökhasábokat a maradék olajon kevéske sóval körbepirítjuk, a végén csipkebogyós balzsamecetet pirítunk rá.

3. Tálaláskor elrendezzük a tányéron a homoktövissel ízesített, meglangyosított sütőtökkrémet, a halat, a sült mogyorót és a sült tököt. Kedvünk szerint díszíthetjük bársonyvirágszirommal, és kevéske csipkebogyómag-olajjal fokozzuk még tovább az ízeket.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.