Receptek

Birsalmamártás

Készítette: Mautner Zsófia - Kövi Pál: Erdélyi lakoma c.kötet receptje

2020. október 7.
  • 6 dkg cukor
  • 1 db citrom
  • 1 csipet só
  • 2 db közepes birsalma (kb. 50 dkg)
  • 2 dl tejföl
  • sáfrány (elhagyható)
ADAG: 6 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

Egy közepes lábasban kb. 2,5 dl vizet forralunk. Hozzáadjuk a cukrot, a citromlevet és egy csipet sót, néhány percig forraljuk.

A birsalmát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk. Vékony szeletekre vágjuk, majd a cukros-citromos főzőlébe tesszük. Fedő alatt kb. 15 perc alatt megpároljuk úgy, hogy a birsalma megpuhuljon, de még megtartsa a formáját, ne essen szét.

Behabarjuk a tejföllel, majd a hideg vízben elkevert keményítővel besűrítjük. A birsalmának nagyon jól áll a sáfrány, a vízbe tehetünk néhány, forró vízben kioldott szálat.

Főtt húsok, sültek mellé tálaljuk.


birsalma , cukor , citrom , tejföl , sáfrány

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra