A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Bodzás-epres tányérdesszert

Jahni László receptje

2019. június 13.
  • 10 dkg eper
  • 5 dkg cukor
  • 1/3 db citromnád
  • 1 dl tej
  • 10 g búzadara
  • 0,5 dl tejszín
  • 3 db bodzavirág
  • 0,1 db vaníliarúd
  • 1/2 lap rétes
  • 1/4 citrom leve
  • 1 kk • tejszín
  • 1/2 kk • glükóz porcukor
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
Az epret felfőzzük, cukorsziruppal, citromnáddal finom szűrőn átszűrjük, kihűtjük. A tejben felfőzzük a búzadarát a bodzavirág 1/3 részével, a cukorral és a vaníliarúddal, pici sóval ízesítjük. Ha kezd kihűlni, felvert tejszínhabbal lazítjuk 2 cm vastag formába töltjük, majd kihűtjük.

A réteslapot kettéhajtjuk, megkenjük közte olvasztott vajjal, és meghintjük porcukorral. Késsel vagy konyhai ollóval a kívánt formára vágjuk, és két sütőlap közt 190 °C-on pirosra sütjük. A glükózból citromlével, 1 dl vízzel, kiskanál tejszínnel és bodzavirággal elkészítjük a szorbet alapját. Alaposan átturmixoljuk, finom szűrőn átszűrjük, és pacojet tégelyben kifagyasztjuk.

A tányér aljára öntjük az eperlevest pár darabka eperrel, rárakjuk a réteslapot, a bodzadarabokat a tetejére, és megint réteslapot. Erre tesszük a bodzaszorbetet.

eper , bodza , búzadara , tejszín , rétes , vaníliarúd , porcukor

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra