Receptek

Borjúhússal töltött karalábé karalábészósszal, erdei gombákkal

Borjúhússal töltött karalábé karalábészósszal, erdei gombákkal

Litauszki Zsolt receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 40 dkg borjúszegy, nyak
  • 4 db karalábé
  • 50 g vaj
  • 2 fej salotta hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín (20%-os)
  • 1 mk csípős mustár
  • 1-2 szál kakukkfű
  • 1 db szikkadt zsemle
  • 2 dl húslevesalaplé
  • 1 szál újhagyma zöldje
  • 150 g szezonális gomba (shimei, shitake, laska)
  • 100 ml olívaolaj
  • karalábélevél
  • só, bors

HÚS, TÖLTELÉK

ELKÉSZÍTÉSE:
A húst előző nap csíkokra vágjuk, besózzuk és egy éjszakán át állni hagyjuk, majd másnap ledaráljuk. Az apróra vágott hagymát a fele vajon lepirítjuk, majd ráöntjük a fele tejszínt, beletesszük a kanálnyi mustárt, sót, borsot, kakukkfüvet és az apró kockára vágott zsemlét. Ebbe tesszük a ledarált húst, majd a lángról levéve masszát készítünk belőle.

KARALÁBÉ

ELKÉSZÍTÉSE:
Kivájjuk a zöldségeket, a belsejét félretesszük a szószhoz. A kivájt karalábékba betöltjük a húsmasszát. 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük a megtöltött zöldségeket, pár csepp olívaolajjal meglocsoljuk, majd 15-20 percig a sütőben tartjuk.

KARALÁBÉSZÓSZ

ELKÉSZÍTÉSE:
Egy serpenyőben felhevítjük a maradék vajat, és beletesszük az apróra vágott hagymát. Kis idő után felöntjük a húslével, majd beletesszük a kivájt karalábédarabokat, felfőzzük, ízesítjük, beleöntjük a maradék tejszínt, sűrítjük néhány percig. Majd összeturmixoljuk és leszűrjük, így kapjuk a szószt.

GOMBÁK

ELKÉSZÍTÉSE:
Olívaolajat hevítünk egy serpenyőben, és belehelyezzük a gombákat. Szükség szerint a nagyobbakat felapríthatjuk, és egy perc után kivesszük őket.

TÁLALÁS:
A töltött karalábét elhelyezzük a tányér közepén, körbeöntjük a szósszal, karalábélevéllel és a gombákkal díszítjük. Az újhagyma zöldjét apróra vágjuk és körbeszórjuk. A karalábéra ráhelyezzük a levágott tetejét.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.